SPONSORING

De meeste sportclubs danken hun bestaan niet alleen aan de enthousiaste vrijwilligers die in hun vrije tijd klaarstaan om bier te tappen en warme broodjes klaar te maken, maar ook aan de sponsors. En om die laatste groep gaat het hier.

Waarom?

Mocht je nog geen sponsor zijn, maar dit wel overwegen dan volgen hier de voordelen voor jou of je bedrijf:

  • Je vergroot de naamsbekendheid van je bedrijf en dus je afzetmarkt
  • Je toont maatschappelijke betrokkenheid
  • Het bedrijf krijgt positieve aandacht
  • Je verricht een goede daad door sporters te voorzien van goed materiaal en geeft hen een professionele uitstraling
  • Sponsoring kan fiscaal aftrekbaar zijn

Hoe?

Als je besloten hebt om een team te gaan sponsoren, dan volgt onvermijdelijk de ‘hoe?’-vraag. Wil je bijvoorbeeld sportkleding laten bedrukken met het logo van je bedrijf? Of voel je meer voor het sponsoren van wedstrijdballen of ander materiaal – dat je door ons kunt laten bedrukken?

Sport / Fan Creations is je graag van dienst en denkt met je mee.

Mogelijke vrijstelling van BTW

Als je optreedt als sponsor van sportieve activiteiten, zullen de desbetreffende bedragen doorgaans als reclamekosten kunnen worden aangemerkt, zeker als je met de sponsoring directe zakelijke belangen nastreeft (bijv. shirtreclame). Als de sponsoring vooral voortkomt uit je persoonlijke interesse en zakelijke aspecten ontbreken of bijkomstig zijn, is er geen sprake van ondernemingskosten.

Voor de omzetbelasting houdt het begrip sponsoring in dat de sponsor een bedrag aan geld of goederen en/of diensten beschikbaar stelt en daarvoor op enigerlei vorm een tegenprestatie ontvangt van de gesponsorde organisatie. Dit zal meestal een vorm van reclame maken voor het sponsorbedrijf zijn. In geval van sponsoring verricht de gesponsorde instelling een dienst (reclame, publiciteit etc.) aan het sponsorbedrijf, waarover in principe BTW verschuldigd is. Onder voorwaarden kan echter een BTW-vrijstelling van toepassing zijn voor diensten door sportorganisaties. (Bron: www.belastingdienst.nl)

Mocht je willen weten of deze vrijstelling ook voor jou geldt, neem dan contact op met je belastingadviseur of kijk op www.belastingdienst.nl. Sport / Fan Creations kan het wel leuker maken maar verwijst je voor het makkelijke graag naar de Belastingdienst.

NIEUWS

4-01-2017
Uiteraard voor iedereen de beste wensen voor 2017! Lees meer...
20-12-2016
Wil je de naam van je held op een kledingstuk? Lees meer...
4-12-2016
Alles wat je maar wilt kan bedrukt worden op deze bandjes Lees meer...
NIEUWSARCHIEF

FAN CREATIONS SHOP


TWITTER EN FACEBOOK